Bullet journal review: Scribbles that matter en Lemome

*Klik* en nu een paar dagen wachten….

Omdat ik met een opleiding begin, vond ik het tijd om nieuwe journals te bestellen. Mijn privé bujo (een MUS) is bijna vol en mijn werk-bujo (moleskin A5 dotted) ook. Dus het werd een zoektocht naar de perfecte opvolgers. Via reviews kwam ik bij Scribbles that matter uit en omdat deze alleen via Amazon te bestellen zijn, zocht ik daar naar twee andere journals die ik tegelijk kon bestellen. Op Amazon kwam ik Lemome tegen, nog nooit van gehoord, maar de reviews waren goed en de prijs zeker ok. Dus ik plaatste een bestelling voor deze drie journals. Dit is mijn eerste indruk.

Bullet journals

Uitgangspunten

Om ze met elkaar te vergelijken heb ik naar de volgende zaken gekeken;

  • Look and feel bij ontvangst;
  • Inhoud;
  • Papier;
  • Makkelijk open te slaan;
  • Pentest (Tombow, stabilo point 88, staedler 0,8 en stabilo pastel marker)
  • Prijs

Lemome soft cover

Ik begon met de Lemome soft cover A5.

37B5E8F4-7310-4515-82B4-09EFFC983484

Look and feel: Hij voelt heel prettig aan, soepele cover en het plaatje geeft het een leuk effect. Wel vind ik de cover van de moleskin wat prettiger voelen en iets soepeler. Ik mis een elastiek erom heen en ik geloof het meteen als er klachten zijn over het loslaten van de cover. Dat zie ik met deze wel gebeuren. Ik ga hem voor mijn werk gebruiken en die journals zitten met drie maanden wel vol, dus als hij stuk gaat voor die tijd, duurt het niet lang voordat ik hem kan vervangen.

Inhoud: Het lijkt wat gelig papier, maar dat kan ook door de cover komen. Ik weet niet precies hoeveel pagina’s hij heeft, kon ik ook nergens vinden. Maar verwacht toch minimaal 150 pagina’s. Er zijn geen voorgedrukte pagina’s en geen mogelijkheid om achterin papier op te bergen. De pagina’s zijn niet genummerd.

Papier: 125 grams papier.

Makkelijk open te slaan; gaat redelijk, maar blijft niet mooi open liggen.

Pentest: De lichtblauwe tombow springt niet echt van het papier af, die lijkt wat weg te vallen. Geen ghosting en bleeding.

Prijs: € 6,29

Lemome hardcover A5 met pen, liniaal en stickers

Lemome journal

Look and feel: Supermooie cover met de boom erin gestanst. Voelt over het geheel stevig aan en ziet er mooi uit met de gele accenten. Handig dat er een elastiek bij zit en twee linten om pagina’s te markeren. Wel jammer dat de dop van de pen meteen stuk ging. Hij schrijft wel erg fijn, maar erg onhandig zonder dop.

Inhoud: ook wat gelig papier, maar dat past ook bij de gele accenten. Er zitten 188 pagina’s in met nummering. Verder 3 pagina’s als index en achterin pagina’s waarop je een pentest kunt doen of kaartjes uit kunt scheuren. In deze journal zit wel een vakje achterin om papier in te doen.

Papier: 125 grams papier

Makkelijk open te slaan; veel beter dan de softcover en blijft dan ook plat open liggen.

Pentest; In vergelijking met de andere Lemome iets meer ghosting en heel lichte bleeding van de marker.

Prijs: € 11,99

Scribbles that matter hardcover A5

Scribbles that matter

Look and feel: Wow, hij knalt er echt uit. Voelt heel fijn en stevig en de cover is niet glad, maar een beetje grip. Ik vind vooral de kleine ‘sjabloontjes’ aan de achterkant erg grappig. Er zit een elastiek omheen en twee linten om te markeren.

Inhoud: Het papier lijkt iets witter dan van de Lemome journals. De pagina’s zijn genummerd en er zitten 201 genummerde pagina’s in. Verder een key, 3 index pagina’s en een pagina voor pentesten. Op de laatste pagina kun je terugbladeren in je journal en jouw ‘lessons learned’ noteren. Achterin zit een vakje voor papier.

Papier: 100 grams papier

Makkelijk open te slaan: Ja, en hij blijft ook goed open liggen. Nog iets beter dan de Lemome hardcover.

Pentest: De blauwe kleur lijkt iets feller, een klein beetje ghosting en bleeding.

Prijs: € 17,99

Conclusie

Al met al ben ik super tevreden met deze levering van Amazon. Ik had de journals op vrijdag besteld en dinsdag in huis. Scribbles that matter heeft mij het meest positief verrast, de kleuren, de lay-out, de paginanummering en kleine ‘scribbles’ spreekt mij nu het meeste aan. De Lemome hardcover ben ik ook tevreden mee omdat die toch voor studie bestemd is. De softcover zou ik niet nog eens bestellen, dan liever een Moleskin.

Welke is jouw favoriet?

 

 

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *