Is er nog Chaos & Orde…..?

Jazeker, er is nog Chaos………

Het afgelopen halfjaar haalde de realiteit mij in en moest ik constateren dat er meer Chaos dan Orde was. Met een dreumes en kleuter thuis, ziek en zeer in de familie, een fulltime baan, sportieve doelen en liters sociale afspraken. Het wordt tijd om weer wat Orde te vinden.

Ziek en zeer in de familie

Het jaar begon met een ziekenhuisopname van mijn moeder. Na een aantal onderzoeken werd duidelijk dat ze darmkanker had. Gelukkig goed behandelbaar, maar wel met een operatie en als toetje chemobehandelingen. Ineens bestond ons leven uit ziekenhuisbezoeken, wachten op uitslagen en plannen van familiedingen in goede weken. Dan stonden wij nog maar aan de zijlijn, mijn moeder moest alles ondergaan. Inmiddels zit de laatste chemo erop en is ze gelukkig herstellende, maar het was ontzettend schrikken.

Sportieve doelen

Ik merkte na de Alkmaar city run dat ik even klaar was met sportieve doelen. Eindelijk had ik een keer 10 km gelopen tijdens een hardloopevenement. Super trots was ik! Het was pittig, maar ik had het gedaan! Vol goede moed schreef ik mij in voor de Dam tot Damloop. Dan moet die 6 km extra toch ook wel lukken. Maar ik kon mij er niet toe zetten ervoor te trainen, geen zin voornamelijk. Dus na een tijdje daartegenaan gehikt te hebben, toch maar weer uitgeschreven. Even geen hardloopdoelen, maar gewoon lekker sporten.

Op naar school

Mini-keet werd in juli 4 jaar en mocht na de zomervakantie naar school en daar was ze echt aan toe. Ze was toe aan nieuwe uitdaging en die kon entertainmentbureau ‘Mama’ niet altijd meer geven. Gelukkig wonen wij vlakbij een speeltuin en kon ze daar haar energie kwijt met vriendjes en vriendinnetjes. Inmiddels zit ze sinds begin september op school en ze vindt het super! En op mijn vrije dag geniet ik ook van een ochtendje alleen met Twello lekker relaxed boodschappen doen, huis aan kant maken en ‘s middags weer met twee kinderen leuke dingen doen.

Working 9 to 5

Het werk had het afgelopen jaar wat meer aandacht nodig en ik dook er dan ook vol energie in. Lange dagen, laptopavonden en weekenden werden ingevuld met werkzaken. Er zat altijd wel iets in mijn hoofd dat met werk te maken had. Pas nu het weer wat rustiger wordt, merk ik dat het behoorlijk wat energie heeft gekost. Tijd om even weer wat balans aan te brengen en niet meer achter de feiten aan te lopen. Daarom is het ook zo leuk om bezig te zijn met de plannen voor 2018, vooruitkijken, doelen opstellen en energie halen uit datgene dat voor ons ligt.

Gezelligheid

In ieder geval zorgden de feestjes met vrienden en familie voor voldoende ontspanning. We hebben het afgelopen halfjaar samen gegeten, gedronken en gelachen. Iedere zonnestraal was reden om buiten te zitten, de bbq aan te zetten en corona’s te drinken. Ondanks het uitblijven van zomerweer hebben wij een super mooie zomer gehad.

Beheersbare Chaos en oncontroleerbare Orde

En nu? Nu ben ik nog wel even bezig weer wat balans te krijgen in Chaos en Orde. Het is gek, want als er geen onverwachte dingen gebeuren, voel ik een bepaalde sleur. Maar als er teveel onverwachte dingen gebeuren, raak ik de balans kwijt. Het ook belangrijk dat er voldoende tijd is mijn gezin en voor mezelf. Dat wordt dus mijn nieuwe doel: beheersbare Chaos en oncontroleerbare Orde!

 

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *