De fitste winter – week 2 en 3

Wow, de tijd vliegt voorbij, het is alweer half januari. En de winter is echt aangebroken, dat zorgt voor allemaal nieuwe dingen die ik moet doen in het kader van de fitste winter.

Winterse omstandigheden

imageBijvoorbeeld sporten in ijzel en sneeuw. Waar voorheen een spettertje regen, wind, sneeuw, hagel en ijzel (of iedere andere weersomstandigheid die afwijkt van perfect) een reden was om niks te doen, moest ik nu wel in beweging komen.

Dus heb ik vorige week in de sneeuw en ijzel een bootcamples gedaan bij Mom in Balance en ben ik vandaag met mijn hardloopschoenen door de natte sneeuw geglibberd. Ik moet zeggen dat het wel een voldaan gevoel geeft, snel gaat het niet, maar ik doe het wel! Ik heb nog nooit in januari hardgelopen, meestal ben ik dan nog aan het bijkomen van december vreetmaand.

Nieuwe sportgadgets

imageIk was al een tijdje aan het kijken naar een sporthorloge, toen ik las dat de TomTom Runner ook muziek kan afspelen was ik om! Ik had mezelf beloofd hem te kopen als ik halverwege de fitste winter ben en het goed ging. Dat heb ik welgeteld twee dagen volgehouden en toen heb ik hem toch gekocht. Vandaag kon ik hem uitproberen met het hardlopen en dat is leuk!! Je ziet precies hoe langzaam ik ga, hoe ver ik ben en achteraf zie ik mijn hartslagzones en het ritme van mijn stappen. Het voelt behoorlijk professioneel voor een amateur.

Home is where the gym mat is

imageIk heb spierpijn en niet zo’n beetje ook. Gisteren weer een HIIT workout gedaan waarin ik alle oefeningen 8 keer moest herhalen. Dat is dus zo’n 64 keer opdrukken, 80 squats, onmogelijke oefeningen die ik te vaak moet doen en daarna buiten adem op mijn matje val. Ondertussen moet ik af en toe de Oempa Loempa’s helpen of besluiten ze halverwege dat ze onder mijn matje willen slapen. Lekker multitasken.

Op een of andere manier ben ik thuis super streng voor mezelf. In een groep smokkel ik soms, of mopper op de trainer dat het te zwaar is, maar thuis moet alles perfect, vaak en zwaar. Als ik dan toch voor lul sta omdat ik in de huiskamer op een matje aan het hupsen ben, kan het maar beter resultaat hebben.

Baksels en zo

imageMijn eetpatroon begint bijna eentonig te worden, alleen maar lekker dingen. Dus ik zoek nu afwisseling. Eten dat makkelijk voor te bereiden is en ik mee kan namen naar mijn werk. Gelukkig kun je naast foto’s van fitte lijven op Instagram ook nog foto’s vinden van leuke recepten en tips voor meal preppen.

O ja, ik ben er wel achter dat ik bananen-baksels gewoon niet lekker vindt, dus ik zoek nu gezonde baksels zonder bananen.

Fitte winter

imageJahoor, ik voel mij erg fit. Dat komt ook omdat ik ook kan genieten van gezellig momenten en eten en drinken wat daarbij hoort. Dus ja, ik heb op Hallo2017 lekker bitterballen gegeten, vrijdagavond

wat chips en gisteren in een bruin cafe in Amsterdam genoten van bittergarnituur en een kaasplankje. Geen schuldgevoelens, geen moment getwijfeld en zeker niet gecompenseerd. Dit is hoe mijn leven is en daar hoort ook een bitterbal bij!

 

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *